Er is genoeg te doen en beleven voor jong en oud op 27 april. Kom kijken naar de poppenkastvoorstelling, verbaas je over Clown Klarinetti en probeer op de rodeo te blijven zitten.

Poppenkast

Tussen 10.30 en 14.30 uur kan je aansluiten bij één van de shows in het poppentheater.

Als je wel eens in Madurodam geweest bent, dan is dit een feest van herkenning voor jou. De poppenkast van Madurodam is al jaren een begrip. Honderdduizenden kinderen uit alle delen van de wereld genoten reeds van de voorstellingen van Jan Klaassen en Katrijn uit de poppenkast van Madurodam.

Deze poppenkast, met recht een echt poppentheater, komt op Koningsdag naar Zevenhuizen! De poppenspeler speelt de poppenkastverhalen van Jan Klaassen en Katrijntje live met originele handgemaakte houten poppenkastpoppen. Jan Klaassen en Katrijn beleven de spannendste avonturen, maar gelukkig lopen de avonturen allemaal goed af, zodat ook de kleinste Zevenhuizenaren kunnen komen kijken. Zing en dans mee met Jan Klaassen en Katrijntje of kom gewoon lekker kijken en genieten van deze superleuke poppenkastshow.

Rodeo

Welke waaghalzen durven een ritje op de eland? Deze eland is helemaal de kluts kwijt en een rustig ritje wordt het zeker niet!

Neem plaats op de rug van de koning van de Scandinavische bossen en hou met slechts één hand het touw vast. Zet je schrap, ga vooral mee met de beweging en probeer erop te blijven zitten. Dat valt niet mee want op deze rodeo eland schud je wild heen en weer. Ben jij degene die deze rodeo eland aankan en kan blijven zitten? Je kan voor twee oranje munten óf € 3,00 een ritje maken.

Clown Klarinetti

Clown Teddy Klarinetti is niet zomaar een clown. Teddy Klarinetti is muzikaal, speels en verrast iedereen. Tussen 10.30 en 14.30 uur loopt Klarinetti rond door de Dorpsstraat en laat je verbaasd staan wat er allemaal mogelijk is met de trompet, de saxofoon, de klarinet (hij heet ook niet voor niets Klarinetti), de doedelzak, de zingende zaag en zelfs koeienbellen.

Klarinetti werkte bij de grootste circussen van Europa, zoals Althoff, Bouglione, Holiday en Renz, en heeft nationale en internationale prijzen gekregen, zoals de 1e prijs tijdens het Internationale Clownsfestival BognarRegis in Engeland. Op Koningsdag verblijdt hij Zevenhuizen met een bezoek en laat iedereen lachen en versteld staan. Komt dat zien!