Lampionnenoptocht Zevenhuizen: Kom verkleed!

Lampionnenoptocht op zaterdag 1 februari 2020

Voorleesdagen

Net als voorgaande jaren kijkt Stichting Oranje Zevenhuizen voor het thema van de lampionoptocht naar het prentenboek van de Nationale voorleesdagen (van 22 januari t/m 1 februari). In de klas wordt dan het prentenboek ‘Moppereend’ voorgelezen.

Moppereend
In het prentenboek 2020, ‘Moppereend’, is de hoofdpersoon een eend. Deze eend is aan het begin nog slechts mopperig, maar wordt steeds chagrijniger. Andere dieren zoals een hond, varken, geit, schildpad en haan proberen moppereend op te vrolijken, maar eend wordt alleen maar chagrijniger. De grijze wolk boven haar hoofd wordt steeds donkerder en groter. Als de wolk tenslotte barst, komt alles weer goed.
moppereend

Vrijheid
Ook het thema Vrijheid speelt een rol aangezien 2020 het jaar van ‘75 jaar Vrijheid’ is. Iedereen is wel eens aan het mopperen en dat mag, die vrijheid hebben wij. En als de regenboog verschijnt, is het tijd om die vrijheid te vieren: de zon breekt dan tenslotte weer door! Net als bij moppereend, die ook weer plezier kan maken.

Kom verkleed en win
Alle kinderen mogen verkleed en/of geschminkt komen en een mooie lampion of fakkel meenemen. Ouders die meelopen natuurlijk ook! Het thema ‘Moppereend’ biedt vol-op mogelijkheden: wie komt er als boze eend? Misschien lopen er ook wel wat honden, varkens of hanen mee?! Maak er wat moois van en wie weet win jij met je uitdossing wel een mooie prijs. Bonavie sponsort de prijzen dit jaar.

Neem je lampion mee en kom verkleed!

lampionnenGraag tot dan!