Geweldig al die poezen, katers en vlinders die door Zevenhuizen liepen! Stoere dieren die zich door wind en regen niet tegen lieten houden.
winnaars optocht 2019

De vier winnaars van de lampionnenoptocht kregen een prijs. Met dank aan de Wereldwinkel.

—————————–

Lampionnenoptocht Zevenhuizen: Kom verkleed!

Lampionnenoptocht op zaterdag 26 januari 2019

Voorleesdagen

Net als voorgaande jaren kijkt Stichting Oranje Zevenhuizen voor het thema van de lampionoptocht naar het prentenboek van de Nationale voorleesdagen (van 23 januari t/m 2 februari). In de klas wordt dan het prentenboek ‘Een huis voor Harry’ voorgelezen.

Een huis voor Harry
In het prentenboek 2019, ‘Een huis voor Harry’, is de hoofdpersoon een kat, Harry. Zijn vriendinnetje Vera is een vlinder. Ze spelen samen tikkertje, maar dan raakt Harry Vera kwijt. Hij is ook meteen de weg en zijn huis kwijt: hij is verdwaald!
Tijdens zijn zoektocht ziet Harry verschillende verkeersborden die hem de weg moeten wijzen en ontdekt hij allerlei soorten huizen. Uiteindelijk kunnen andere katten hem helpen om Vera terug te vinden. Vera weet waar Harry woont, dus zo vindt hij ook weer de weg terug naar huis.

Kom verkleed en win
Alle kinderen mogen verkleed en/of geschminkt komen en een mooie lampion of fakkel meenemen. Ouders die meelopen natuurlijk ook! Het thema ‘Een huis voor Harry’ biedt vol-op mogelijkheden: wie komt er als poes of vlinder? Misschien lopen er ook wel wat verkeersborden of huizen mee?! Maak er wat moois van en wie weet win jij met je uitdossing wel een mooie prijs.

Neem je lampion mee en kom verkleed!

lampionnenGraag tot dan!