Het was weer een gezellige Koningsdag in Zevenhuizen. Na twee jaar van afwezigheid vanwege corona werd er nu weer genoten van het evenement. Alleen de kleedjesmarkt ontbrak, maar er waren veel andere activiteiten.

De dag begon al vroeg met de lawaaioptocht. Kinderen maakten het hele dorp wakker met hun optocht door de straten van Zevenhuizen: met mooi versierde fietsen, feestelijke kleding en veel herrie.

Feest in de buurt

Stichting Oranje Zevenhuizen had bewoners opgeroepen om in de ochtend leuke activiteiten voor de buurt te organiseren. In een aantal buurten wilden de bewoners ook zelf graag een handje helpen om er een leuke Koningsdag van te maken en zij organiseerden leuke (oud Hollandse) spelletjes voor de kinderen. Met een springkussen erbij en feestelijke versiering werden het erg leuke buurtfeestjes met volop gezelligheid. Hartelijk dank aan iedereen die zelf heeft bijgedragen aan deze activiteiten!

Feestje op wielen

Ook reed de Feestkaravaan door Zevenhuizen. Basisschoolkinderen mochten mee op een prachtige praalwagen en DJ Joep zorgde ervoor dat iedereen mee kon genieten van het feestje op wielen.

Voor degenen die het iets rustiger aan wilde doen was een ritje met de paardenkoets mogelijk. Met verschillende rondjes en opstappunten was dit ook een succesvolle nieuwe attractie op het koningsdagprogramma.

Feest in het dorpscentrum

Ook in het centrum van het dorp werd feest gevierd. In de middag ging de bar op het dorpsplein open en maakte Mr. Mitch’s Groove Sensation met live muziek er een gezellige boel van met vele Zevenhuizenaren.