Op deze pagina vindt u de informatie over voorgaande edities van de lampionoptocht die georganiseerd is door Stichting Oranje Zevenhuizen.
2018, thema: De tijger slaapt
2017, thema: De kleine Walvis
2016, thema: Dieren


2018, thema: De tijger slaapt

Lampionnenoptocht Zevenhuizen: Kom verkleed!

lampionnen
Lampionnenoptocht op zaterdag 27 januari 2018

Ssst! De tijger slaapt

Net als voorgaande jaren kijkt Stichting Oranje Zevenhuizen voor het thema van de lampionoptocht naar het prentenboek van de Nationale voorleesdagen (van 24 januari t/m 3 februari). In de klas wordt dan het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ voorgelezen. Het boek gaat over een tijger die een dutje doet maar eigenlijk enorm in de weg ligt voor de andere dieren in het bos. Ze hebben ballonnen bij zich die ze gebruiken om heel voorzichtig over de tijger heen te vliegen. Als dat maar goed gaat en de tijger niet wakker wordt!

Neem je lampion mee en kom verkleed!

lampionnenNeem zaterdag 27 januari je lampion mee en kom verkleed! Denk bijvoorbeeld aan tijgers of andere dieren, aan stoere woudlopers of lieve boselfjes. En wil je liever als iets anders verkleed komen? Dat mag natuurlijk ook! Zorg er in ieder geval voor dat je er te gek uitziet, want we hebben ook een wedstrijd. Ben je het mooiste verkleed, dan win je er misschien wel een prijsje mee. De notaris van Zevenhuizen kiest namelijk de twee mooist verklede kinderen uit.

Tot ziens op zaterdag 27 januari in Swanla!

Tijgers in Zevenhuizen op 27 januari

Zaterdagavond 27 januari 2018 mogen alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Zuidplas meedoen aan de jaarlijkse lampionnenoptocht in Zevenhuizen. De avond staat in het teken van het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ en we nodigen de kinderen uit verkleed of geschminkt te komen. Een optocht van kleine tijgers of andere dieren, stoere woudlopers en lieve boselfjes zal de straten van Zevenhuizen veranderen in een dierenbos. De lampionoptocht is ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Oranje Zevenhuizen.

Ssst! De tijger slaapt
Tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 24 januari t/m 3 februari) wordt in de klas het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ voorgelezen. Het boek gaat over een tijger die een dutje doet maar eigenlijk enorm in de weg ligt voor de andere dieren in het bos. Ze hebben ballonnen bij zich die ze gebruiken om heel voorzichtig over de tijger heen te vliegen. Als dat maar goed gaat en de tijger niet wakker wordt!

Prijs
Kinderen nemen hun eigen lampion of fakkel mee en tijdens de tocht krijgen ze wat lekkers en is er muziek. Degene met de mooiste lampion of degene die het leukst verkleed en/of geschminkt is kan een leuke prijs verdienen. Bij terugkomst staat er sowieso voor iedereen heerlijke warme chocomel klaar.

Programma 27 januari 2017
De lampionoptocht is een wandeling vol verrassingen.
18.45 uur – verzamelen in dorpshuis Swanla
19.00 uur – vertrek optocht
20.00 uur – (ongeveer) de terugkomst in dorpshuis Swanla.

De kinderen met de lampionnen gaan voorop en de grotere kinderen met fakkels sluiten de stoet. Hier vindt u de route. Dorpshuis Swanla (Burgemeester Klinkhamerweg, Zevenhuizen) is het start- en eindpunt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


2017, thema: De kleine Walvis

Lampionnenoptocht op zaterdag 28 januari 2017

lampionnen

Helaas zit de lampionoptocht 2017 er al weer op! Het was een zeer geslaagde tocht en veel kindjes hadden zich verkleed in het thema “De Kleine Walvis”. Hieronder vindt u de aankondiging van de lampionoptocht en de artikelen zoals deze verschenen zijn in het Hart van Holland. De foto’s van de lampionoptocht kunt u vinden op de Facebookpagina van Stichting Oranje Zevenhuizen. Hopelijk tot volgend jaar!

Persbericht: Zevenhuizen – Ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix vindt op zaterdag 28 januari 2017 de jaarlijkse lampionnenoptocht plaats in Zevenhuizen, georganiseerd door het Oranje Comité Zevenhuizen. Wij nodigen alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Zuidplas uit hun lampion (of fakkel voor de oudere kinderen) tevoorschijn te halen en mee te doen aan deze gezellige tocht!

De optocht heeft dit keer het thema ‘De Kleine Walvis’ meegekregen. We vinden het heel leuk als de kinderen verkleed willen komen en dan denken we bijvoorbeeld aan de dieren die leven in de zee zoals visjes, aan stoere zeerovers en zeemeerminnen. In het boekje komen ook katjes voor dus kunnen de kinderen ook verkleed komen als een kleine poes of kater.

De Kleine Walvis
Tijdens de nationale voorleesdagen die van 25 januari t/m 4 februari 2017 plaatsvinden wordt in de klas het prentenboek ‘De Kleine Walvis’ voorgelezen. Het boek gaat over Boy die met zijn vader en 6 katten aan zee woont. Op een dag vindt het jongetje een kleine walvis die is aangespoeld op het strand na een grote storm op zee. Boy wil graag voor de walvis zorgen en neemt hem mee naar huis om hem in de badkuip te laten zwemmen…

Zaterdag 28 januari 2017

Het is een tocht vol verrassingen voor de kinderen, want onderweg is er muziek en allerlei lekkers. Bij terugkomst staat er heerlijke warme chocomel voor iedereen klaar. Voor degene die het leukst verkleed / geschminkt aan de optocht deelnemen, valt er een prijsje te winnen. Vanaf 18:45 uur verzamelen we in het dorpshuis Swanla aan de Burgemeester Klinkhamerweg in Zevenhuizen. Om 19:00 uur vertrekken we en om ongeveer 20:00 uur zijn we weer terug. De kinderen met de lampionnen gaan voorop en de grotere kinderen met fakkels sluiten de stoet. Alle kinderen mogen meelopen zaterdag 28 januari en lampionnen (met led, batterijen en stokjes) zijn te koop bij Novy/Hubo Schotte in Zevenhuizen. Op de website www.oranjezevenhuizen.nl vindt u de route.

In het Hart van Holland van respectievelijk 11 januari, 18 januari, 25 januari en 1 februari 2017 werden onderstaand artikelen gepubliceerd:

ArtikelHartvanHolland11-01-2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ArtikelHartvanHolland18-01-2017
 

 

 

ArtikelHartvanHolland25-01-2017
 


2016, thema: Dieren

Lampionnenoptocht op zaterdag 30 januari 2016

lampionnenZevenhuizenKoningin Beatrix vierde op 31 januari 2016 alweer haar 78e verjaardag. Stichting Oranje Zevenhuizen organiseerde te ere van haar verjaardag op zaterdag 30 januari 2016 de jaarlijkse lampionnenoptocht. Vanaf 18:45 was iedereen van harte welkom in dorpshuis Swanla. Het feestelijke thema was dit jaar ‘Dieren’.

Lampion en verkleed

Bijna iedereen nam zaterdag 30 januari zijn lampion mee en kwam verkleed. We hadden ook nog een wedstrijd dus was je het mooiste verkleed, dan kon je er een prijsje mee winnen. De notaris van Zevenhuizen koos de mooist verklede kinderen uit.

In Hart van Holland verscheen een leuk artikel over de geslaagde optocht. De door ons gemaakte foto’s van de optocht vind je hieronder.

Hart van Holland 16-02-03 Lampionnenoptocht