Op deze pagina vindt u de informatie over voorgaande edities van de lampionoptocht die georganiseerd is door Stichting Oranje Zevenhuizen.

2021; niet doorgegaan vanwege corona
2020; thema: Moppereend
2019, thema: Een huis voor Harry
2018, thema: De tijger slaapt
2017, thema: De kleine Walvis
2016, thema: Dieren


2021, afgelast

We hadden een aangepaste lampionnenoptocht uitgedacht, zodat deze ondanks Covid toch door kon gaan. Helaas kunnen onze plannen voor een alternatieve lampionnenoptocht van vanwege de lockdown nu ook niet doorgaan. Laten we allemaal in heel Zevenhuizen de vlag uitsteken voor Prinses Beatrix, dan hebben we toch een beetje feest in het dorp. Ze is op zondag 31 januari jarig, maar omdat dit op zondag valt is het gebruikelijk om op de maandag erop te vlaggen.

Dus hang allemaal de vlag op 1 februari uit!

vlag


2020, thema: Moppereend

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 20200201_200326klein.jpg

Wat was het weer een gezellige lampionnenoptocht! Kijk op onze FaceBookpagina voor de foto’s van de lampionnenoptocht 2020.  En hieronder een filmpje van Gouwe IJssel Nieuws met een korte terugblik.

Op zaterdag 1 februari was een gezellige lampionnenoptocht, dit jaar met het thema ‘Moppereend’. Veel kinderen kwamen verkleed en/of geschminkt naar Dorsphuis Swanla om daar kunnen meelopen met de sfeervolle wandeling door Zevenhuizen.

Net als in het prentenboek ‘Moppereend’ van de Nationale voorleesdagen, pakten donkere wolken zich samen boven Zevenhuizen. In de loop van de dag werd het gelukkig droog en tijdens de lampionnenoptocht hoefde niemand meer te mopperen over slecht weer!

Fijn voor alle deelnemers om een droge wandeling te kunnen lopen, dat is wel eens anders geweest. De opkomst was dan ook groot en het was een prachtig gezicht om een lange sliert lampionnen door de Zevenhuizense straten te zien gaan. De kinderen werden onderweg getrakteerd op een krentenbol, snoepjes en muziek en ook bij terugkomst muzikaal onthaald door Afslag 9.

Prijzen

De een had een prachtig geschminkt gezicht, de ander pakte uit met een geweldig dierenkostuum en weer een ander was creatief geweest en had zelf een lampion gemaakt. De kinderen hadden met hun ouders hun best gedaan want er waren lekkere chocoladeprijsjes te winnen. Schildpadden, honden, varkens, maar ook een tijger, leeuw en regenbogen liepen mee. En natuurlijk eenden, heel veel eenden waggelden door Zevenhuizen. De jury had het moeilijk maar uiteindelijk gingen Syara, Nikita, Levi en Bram met de prijzen naar huis! Maar niemand ging met lege handen weg, iedereen kreeg een heerlijke mandarijn mee naar huis.

Moppereend
In het prentenboek 2020, ‘Moppereend’, is de hoofdpersoon een eend. Deze eend is aan het begin nog slechts mopperig, maar wordt steeds chagrijniger. Andere dieren zoals een hond, varken, geit, schildpad en haan proberen moppereend op te vrolijken, maar eend wordt alleen maar chagrijniger. De grijze wolk boven haar hoofd wordt steeds donkerder en groter. Als de wolk tenslotte barst, komt alles weer goed.

Vrijheid
Ook het thema Vrijheid speelt een rol aangezien 2020 het jaar van ‘75 jaar Vrijheid’ is. Iedereen is wel eens aan het mopperen en dat mag, die vrijheid hebben wij. En als de regenboog verschijnt, is het tijd om die vrijheid te vieren: de zon breekt dan tenslotte weer door! Net als bij moppereend, die ook weer plezier kan maken.


2019, thema: Een huis voor Harry

Geweldig al die poezen, katers en vlinders die door Zevenhuizen liepen! Stoere dieren die zich door wind en regen niet tegen lieten houden.
winnaars optocht 2019

De vier winnaars van de lampionnenoptocht kregen een prijs. Met dank aan de Wereldwinkel.

—————————–


Zie hierboven een filmpje van de jaarlijkse lampionnenoptocht in Zevenhuizen op zaterdag 26 januari 2019.

Bekijk de foto’s van 2019 op onze FaceBookpagina.

—————————–
Een huis voor Harry
In het prentenboek 2019, ‘Een huis voor Harry’, is de hoofdpersoon een kat, Harry. Zijn vriendinnetje Vera is een vlinder. Ze spelen samen tikkertje, maar dan raakt Harry Vera kwijt. Hij is ook meteen de weg en zijn huis kwijt: hij is verdwaald!
Tijdens zijn zoektocht ziet Harry verschillende verkeersborden die hem de weg moeten wijzen en ontdekt hij allerlei soorten huizen. Uiteindelijk kunnen andere katten hem helpen om Vera terug te vinden. Vera weet waar Harry woont, dus zo vindt hij ook weer de weg terug naar huis.

2018, thema: De tijger slaapt

Op zaterdag 27 januari hebben veel dieren en boselfjes regen en wind getrotseerd en liepen mee in de gezellige lampionoptocht.

Bekijk de foto’s uit 2018 op onze FaceBookpagina.

—————————–

Ssst! De tijger slaapt

Net als voorgaande jaren kijkt Stichting Oranje Zevenhuizen voor het thema van de lampionoptocht naar het prentenboek van de Nationale voorleesdagen (van 24 januari t/m 3 februari). In de klas wordt dan het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ voorgelezen. Het boek gaat over een tijger die een dutje doet maar eigenlijk enorm in de weg ligt voor de andere dieren in het bos. Ze hebben ballonnen bij zich die ze gebruiken om heel voorzichtig over de tijger heen te vliegen. Als dat maar goed gaat en de tijger niet wakker wordt!

Programma 27 januari 2018
De lampionoptocht is een wandeling vol verrassingen.
18.45 uur – verzamelen in dorpshuis Swanla
19.00 uur – vertrek optocht
20.00 uur – (ongeveer) de terugkomst in dorpshuis Swanla.

De kinderen met de lampionnen gaan voorop en de grotere kinderen met fakkels sluiten de stoet. Hier vindt u de route. Dorpshuis Swanla (Burgemeester Klinkhamerweg, Zevenhuizen) is het start- en eindpunt.


2017, thema: De kleine Walvis

Bekijk de foto’s uit 2017 op onze FaceBookpagina.

“De Kleine Walvis”.

De optocht heeft dit keer het thema ‘De Kleine Walvis’ meegekregen. We vinden het heel leuk als de kinderen verkleed willen komen en dan denken we bijvoorbeeld aan de dieren die leven in de zee zoals visjes, aan stoere zeerovers en zeemeerminnen. In het boekje komen ook katjes voor dus kunnen de kinderen ook verkleed komen als een kleine poes of kater.

De Kleine Walvis
Tijdens de nationale voorleesdagen die van 25 januari t/m 4 februari 2017 plaatsvinden wordt in de klas het prentenboek ‘De Kleine Walvis’ voorgelezen. Het boek gaat over Boy die met zijn vader en 6 katten aan zee woont. Op een dag vindt het jongetje een kleine walvis die is aangespoeld op het strand na een grote storm op zee. Boy wil graag voor de walvis zorgen en neemt hem mee naar huis om hem in de badkuip te laten zwemmen…

ArtikelHartvanHolland11-01-2017

ArtikelHartvanHolland18-01-2017
ArtikelHartvanHolland25-01-2017


2016, thema: Dieren

Bekijk de foto’s uit 2016 op onze FaceBookpagina.

Hart van Holland 16-02-03 Lampionnenoptocht