Lampionnenoptocht op zaterdag 27 januari 2018

lampionnen

Tijgers in Zevenhuizen op 27 januari

Zaterdagavond 27 januari 2018 mogen alle kinderen van de basisscholen in de gemeente Zuidplas meedoen aan de jaarlijkse lampionnenoptocht in Zevenhuizen. De avond staat in het teken van het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ en we nodigen de kinderen uit verkleed of geschminkt te komen. Een optocht van kleine tijgers of andere dieren, stoere woudlopers en lieve boselfjes zal de straten van Zevenhuizen veranderen in een dierenbos. De lampionoptocht is ter ere van de verjaardag van prinses Beatrix en wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Oranje Zevenhuizen.

Ssst! De tijger slaapt
Tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 24 januari t/m 3 februari) wordt in de klas het prentenboek ‘Ssst! De tijger slaapt’ voorgelezen. Het boek gaat over een tijger die een dutje doet maar eigenlijk enorm in de weg ligt voor de andere dieren in het bos. Ze hebben ballonnen bij zich die ze gebruiken om heel voorzichtig over de tijger heen te vliegen. Als dat maar goed gaat en de tijger niet wakker wordt!

Prijs
Kinderen nemen hun eigen lampion of fakkel mee en tijdens de tocht krijgen ze wat lekkers en is er muziek. Degene met de mooiste lampion of degene die het leukst verkleed en/of geschminkt is kan een leuke prijs verdienen. Bij terugkomst staat er sowieso voor iedereen heerlijke warme chocomel klaar.

Programma 27 januari 2017
De lampionoptocht is een wandeling vol verrassingen.
18.45 uur – verzamelen in dorpshuis Swanla
19.00 uur – vertrek optocht
20.00 uur – (ongeveer) de terugkomst in dorpshuis Swanla.

De kinderen met de lampionnen gaan voorop en de grotere kinderen met fakkels sluiten de stoet. Hier vindt u de route. Dorpshuis Swanla (Burgemeester Klinkhamerweg, Zevenhuizen) is het start- en eindpunt.