Stichting Oranje Zevenhuizen is opgericht in 2010 en komt voort uit alle voorgaande oranjecomités die de afgelopen jaren Koninginnedag in Zevenhuizen hebben georganiseerd.

Het belangrijkste doel van het Stichting Oranje Zevenhuizen is het organiseren van activiteiten voor alle inwoners van de gemeente Zuidplas rond gebeurtenissen die gerelateerd zijn aan het Koninklijk huis.

De Stichting heeft een bestuur dat bestaat uit vrijwilligers:

Voorzitter: (vacature)
Secretaris: (vacature)
Penningmeester: Floor de Ruiter

Het bestuur kan daarnaast een beroep doen op aanvullende hulpvaardige handjes en maatschappelijke stagiaires. Mocht u het leuk vinden om Stichting Oranje Zevenhuizen te komen versterken, neem dan contact met ons op via het contact formulier.

Om de belangrijkste activiteiten van Stichting Oranje Zevenhuizen te kunnen bekostigen is een aanzienlijke hoeveelheid geld nodig. Slechts voor een gering deel worden de te maken kosten gedekt door de subsidie die de gemeente voor de viering van dit soort feesten verstrekt. Voor het verkrijgen van de subsidie en de nodige vergunningen dient de stichting een verzoek in, stelt de stichting een begroting op, vult de stichting een vragenlijst in en stelt de stichting een activiteitenplan op. Een belangrijke tijdsinvestering moet door de vrijwilligers van de stichting daarnaast dus gestoken worden in het vinden van externe geldschieters en sponsoren. Wilt u meer weten over sponsoren? Hier leest u meer over de vrienden van de stichting.