Dit is de route van lampionnenoptocht 2024 op zaterdag 27 januari.

Bewonersoproep: maak het extra gezellig!

Woont u langs deze route? Verwelkom dan de kinderen die langslopen met gezellige muziek of steek kaarsjes, fakkels of lantarens aan. En misschien heeft u ook nog wel bosdieren-knuffels die uw voor het raam kunt zetten? Dat past leuk bij het thema van de wandeling.

Spannende optocht in het donker!

De route dit jaar is anders! Spannend in het donker, door een ander stuk van het dorp en door de Hennipgaarde en via dorpsplein weer terug naar Swanla. In het dorpshuis verkopen we vooraf fakkels zodat het extra gezellig wordt en iedereen op de donkere stukken nog wat kan zien. Aansteken kan buiten bij de vuurkorven bij aanvang van de wandeling.

Fakkelverkoop

Op deze donkere route is wat extra licht wel welkom. Uiteraard mag je naast je lampion ook een zaklamp meenemen, maar een met een fakkel lopen is natuurlijk helemaal te gek. Daarom verkopen we in het dorpshuis vooraf fakkels, zodat het extra sfeervol wordt en iedereen op de donkere stukken nog wat kan zien. Het aansteken van de fakkels kan buiten bij de vuurkorven bij aanvang van de wandeling.

1 fakkel voor € 4,-
2 fakkels voor € 6,-

Betalen bij voorkeur per pin. Gepast contant betalen kan eventueel ook, wisselgeld is beperkt aanwezig. Loop je met een fakkel? Doe voorzichtig en houd rekening met andere mensen om je heen.

Toegankelijkheid

De verwachting is dat de wandeling een uur duurt. Kleine kinderen mogen uiteraard ook in een buggy of wandelwagen mee. Let wel op, want er is een smalle doorgang (draaihek) wanneer we vanuit de Hennipgaarde de Wielewaal op gaan. Een klein deel van de route is onverhard/schelpenpad in de Hennipgaarde.